top of page

Historia

Grungeboard Transparent
1990
bo kimly_edited_edited.jpg

Klubben grundades i augusti 1990 av Bo Kimly, 1 dan, som förutom Kista JJK även startade upp och drev fem andra klubbar i Stockholm. Träningen bedrevs i Husbyhallen. 1991 och 1992 arrangerade klubben stora barnläger med bland andra Istvan Hambalek (känd judoprofil från påsklägren), Ingemar Skjöld och Annika Lindau. Över hundra barn deltog på lägren som bland annat innehöll Gröna lundbesök och grillning på järvafältet.1993 flyttade Bo till USA, där han fortsatte sin karriär som kampsportsinstruktör. Han verkar nu i Ohio, där han driver Martial arts alliance. Han instruerar inte bara ju-jutsu, utan också ingripandeteknik för polis och MMA. Bo graderade under sin tid i Kista till 2:a dan, och är nu graderad till 7 dan av American jiu-jitsu federation.

1993
kenneth söderlund.jpg

Då Bo slutat tog Kenneth Söderlund, 1 dan, tag i stafettpinnen och ordförandeskapet för klubben. Kenneth började träna 1980 i Sundsvall, men flyttade till Stockholm och började träna i Kista 1991. Det första han såg till var att ordna en riktig dojo till klubben och hösten 1993 flyttade klubben in i den dojo vi tränar i idag. Under åren som huvudinstruktör för klubben har Kenneth hjälpt tio personer att ta svart bälte, en till 3:e dan och själv graderat till 3:e dan. 2003 lämnade han ordförandeskapet och 2004 var sista året han instruerade fasta tider. Kenneth har fortfarande kontakt med klubben och har en stående inbjudan att instruera på de läger klubben arrangerar för medlemmarna någon eller några gånger per år.

2003
stefan.jpg

Efter att Kenneth slutat sin aktiva ju-jutsukarriär drevs klubben av Stefan Forsman. Mellan 2003-2011 verkade han som klubbens ordförande. Stefan är förbundsinstruktör och instruktörsutbildare. Han har instruerat på ett stort antal nationella läger under åren. 2011 avböjde han omval som ordförande för klubben men var fortfarande verksam som ledamot och huvudinstruktör.

2011
pict0046.jpg

Tulle Kallin, 2 dan, tog över som ordförande mellan 2011-2015. Tulle var ansvarig för barnträningen. På årsmötet 2015 avböjde Tulle till omval som ordförande, och då blev det återigen Stefan Forsman, som även hunnit bli Riksinstruktör, som då drev klubben vidare. Tulle fortsatte att vara aktiv både som ledamot och inom barnverksamheten.

2017
alexej.jpg

Efter många år som ordförande och aktiv styrelsemedlem avböjde Stefan Forsman erbjudan att fortsätta som ordförande, och har nu hängivit sig i större grad åt att instruera på nationella läger och driva sporten vidare på riksnivå. Som efteträdare trädde Alexej Belozerov fram som ledamot 2017, som med en ny styrelse har fortsatt att driva klubben framåt.

2019
håkan 2.jpg

På årsmötet i mars 2019 valdes Håkan Hesselgren till ny ordförande. Håkan började träna i klubben HT 2011, då han fortfarande tränade parallellt i sin tidigare klubb (Upplands-Bro Budoklubb), inför hans nästa dangrad. Efter att ha graderat till 2:a dan i Maj 2013, lämnade han UBBK för att HT 2013 enbart engagera sig i Kista JJK. Han har tränat och instruerat i flertalet Stockholmsklubbar, och har god erfarenhet av Ju-jutsu kai och känner flertalet av klubbledarna i Stockholmsområdet. Håkan ser fram emot att få driva klubben framåt och se till att dom tränande trivs samt håller en hög nivå på sina tekniker. Även se till att kunskapsnivån på klubbens instruktörer är uppdaterad.

2022
KistaSC logga.jpg

På årsmötet i mars 2022 gick Kista Ju-Jutsuklubb med i Kista Sports Club, och styrelsearbetet togs över av styrelsen på Kista SC. Håkan Hesselgren är fortfarande vår klubbs huvudinstruktör och sköter det dagliga arbetet på Kista Ju-Jutsuklubb. Kista SC är en stor klubb som har flera andra klubbar som medlemmar. Dessa klubbar driver många olika sporter i Kista området. Läs mer om Kista SC här!

Kista-JJK-fb.jpg
bottom of page